Nieuws (12 en 13 september 2015)

Woordkracht10 trots ondersteuner van Historisch Festival Engelen

 

Wauw, wat een belevenis was dit...

 

Afgelopen weekend stond het eenmalige evenement Historisch Festival Engelen op de kalender. Een tweedaags feest voor jong en oud rondom veldslagen, straattheater,

horeca en oude ambachten, ter gelegenheid van de 1.200-jarige verjaardag van Engelen: uniek diezedorp (bij 's-Hertogenbosch).

Begin juni benaderde de organisatie Woordkracht10 voor ondersteuning op het gebied van communicatie en tekst. Het evenement heette toen nog 'Historisch Weekend, Slag om Engelen'. Hun vraag was hoe men het grote publiek nog verder kon bereiken. Een prachtige uitdaging,

zo drieënhalve maand voor het festival...

 

Woordkracht10 gaf vanaf dat moment (aanvullende) input aan de organisatie, die zelf grotendeels voor de uitvoering / verspreiding zorgde.

 

Concrete acties

 • Schrijven communicatieplan

 • Ontwikkelen nieuwe naam en campagneslogan: 

  • 'Historisch Festival Engelen. Bómvol veldslagen en heerlyckheden!'

 • Produceren teksten voor persberichten, internet, folders, programmaboekjes, online uit-agenda's, regionale bladen en dorpsmagazine Tweeterp, et cetera

 • Vervaardigen festivalplattegrond

 • Contact met media

 • Opzet en beheer Facebook-pagina www.facebook.com/historischfestivalengelen

 • FB-verslag tijdens festival en overige hand- en spandiensten

 

De organisatie en de 125 vrijwilligers zorgden er ondertussen met veel passie voor dat het evenement bruisend tot leven kwam.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Bezoekersstromen en andere resultaten

Toch was het spannend. Zou onze campagne de mensen hebben weten te bereiken?

Het antwoord was gelukkig JA. Het hele dorp was op de been en razend enthousiast, we 'scoorden' vele honderden 'likes' en tienduizenden bereikte personen via Facebook en... naar schatting zo'n 15.000 bezoekers bezochten het festival! De organisatie: "Een prachtig resultaat, vooral als je bedenkt dat er in 's-Hertogenbosch - naast de Open Monumentendag - gelijktijdig nóg twee grote evenementen plaatsvonden. Wij zijn dik tevreden."

 

En nog veel belangrijker: de organisatoren van 'Stichting Engelen 1200' worden (onder meer via Facebook) nog dagelijks uitgebreid bedankt door dorpsgenoten, bezoekers, re-actors en vrijwilligers voor een "super gezellig en fantastisch georganiseerd topevenement".

 

Trots

Woordkracht10 is er dan ook trots op dat ze zich aan een dergelijk eenmalig, gewaagd en geweldig vrijwilligersinitiatief heeft mogen verbinden. 

 

#chapeau

Bezoekadres: Veemarktkade 8 . De Gruyterfabriek - Entree M, office 6261  .  's-Hertogenbosch | Postadres: Engeler Schans 8  .  5221 AS  's-Hertogenbosch

 • LinkedIn Social Icon
 • Wix Twitter page